Er det okay at blive jaloux, når min partner kigger på andre?

Denne tanke har du nok gjort dig et par gange igennem tiden, eller nok i det mindst hørt andre snakke om det. Der findes jo som altid med jalousi, ingen bog der fortæller reglerne for hvad man må og ikke må i et parforhold, det afgør jeres forholds grænser fuldstændig.                                                                                                                                Der er meget delte meninger omkring om det er okay, eller okay at kigge på andre når man er i et parforhold, hvad enten man er sammen med sin partner eller ej når man kigger på andre.

Nu kommer mit klare svar til dig, og jeg håber at du lutter ører.

Alle kigger på mennesker fra det modsatte køn! Det er nemlig fuldstændig normalt, og ganske simpelt helt okay.                                                                                             Hvis du selv mener at du ikke gør det, så spørg lige dig selv engang til, for det er jeg sikker på at du gør. Det behøver ikke at være hele tiden, men bare engang imellem. Nu du er i gang, så spørg dig selv

om du også bliver jaloux, hvis din partner gør det samme.                                                                                                                                Du vil helt sikkert selv mene, at din partner ikke har nogen som helst grund til at være jaloux, og det har du fuldstændig ret i, men det betyder heldigvis også at du heller ikke selv har nogen grund til det.

 

Den røde Ferrari og jalousi:

Vi kan tage et eksempel, som faktisk var det eksempel der gjorde at jeg blev jalousi fri, omkring lige præcis det at kigge på andre:

Hvis nu vi antager, at du går en tur med din partner og du pludselig får øje på en sprød Ferrari, som bare skinner i solen med sin røde farve. Hvad gør du her? Du kigger! Hvorfor kigger du? Det gør du fordi den skiller sig ud og er interessant at se på, i forhold til, en metal grøn Skoda. Du bliver nysgerrig.                                                                                   Det er præcis den samme mekanisme der sker i dit og din partners hoved, når en person fra det modsatte køn træder forbi og tager lidt opmærksomhed.

Hvis du spørger efter inde i dig selv, så ved du nemlig også godt, at når du kigger på det modsatte køn, får du nødvendigvis ikke lyst til, at lære den person bedre at kende eller andet, fordi du føler noget. Det behøver nemlig ikke at være andet, end en visuel fornøjelse og en masse nysgerrighed.                                                                                                   Det ville først være unormalt hvis du ikke gjorde det!

 

At snakke om jalousi, er altid en del af løsningen:

Mit forslag er som altid, at du skal snakke med din partner om det. Snak om alt, flere gange og altid. Ikke giv op på noget. Vis dine følelser, og vær åben omkring hvornår du mærker jalousi. Hvis du har læst min bog, så er jeg sikker på at du har forstået mit budskab.                                                                                                                                      For at relatere til omkring at kigge på andre, skal du prøve at sætte din partner ind i eksemplet om den røde Ferrari. Husk nu at snak stille og roligt, ellers vil din partner nok bare blive stædig og dermed aldrig give dig ret i noget som helst.                                       Jeg kunne aldrig finde på at foreslå dig at være illoyal overfor din partner, men hvis han/hun bliver ved at sige at det ikke er til tale, og at man bare ikke må kigge på det modsatte køn, så lad vær at gøre det når du er sammen med din partner. Men når du er alene, eller ved et uheld kommer til at studere en fra det andet køn, så lad for alt i verden vær med at føle at du har gjort noget forkert, eller at du er en dårlig partner.

Jeg håber at dette indlæg hjalp dig, eller fik besvaret nogle af dine tanker. Du er mere end velkommen til at smide en kommentar, så vi kan få diskuteret emnet eller hørt nogle eksempler fra dit liv.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.