Det at gøre sin partner jaloux bevidst

I nogle parforhold, gør den ene eller begge partnere desværre hinanden jaloux bevidst, af den ene eller den anden grund. Den som gør det, gør det oftest fordi, at personen søger en form for bekræftelse. Denne bekræftelse søges fordi, den part der er skyld i jalousien, er usikker omkring sig selv, sit parforholds tillid eller måske er det hævn/gengæld for sin egen jalousi.

Ligegyldigt hvad grunden er, er det skadeligt for et parforhold. Hvis man ønsker det bedste for sig selv og sin partner, skal det at gøre den anden jaloux bevidst, stoppes med det samme.
Det den “skyldige” som regel ønsker inderst inde, er ikke det resultatet oftest ender med, det er faktisk det modsatte.
Tilliden bliver endnu mere svækket af bevidst jalousi, og hævn er det værste man kan byde et forhold, da det fuldstændig nedbryder et parforhold følelsesmæssigt. Jalousi kan være en meget stærk, og derfor også meget ned brydende følelse. Hvis man bevidst udsætter en partner for det, vil parten som er udsat for jalousien blive såret, skuffet og vred. Man får det lige tilbage igen, så bare lad vær!

Det man skal gøre i stedet for

Hvis man har nogle tanker eller følelser, som man går og slås med i forhold til sin partner, skal det kommunikeres ud. Kommunikation er alt i et parforhold, da det er den primære forbindelse mellem mennesker. Mange som er jaloux, og vælger at gøre sin partner jaloux bevidst, har en tendens til at tro, at de ved hvad deres partner tænker og føler. Man kan sjældent være 100 % sikker på, hvad sin partner tænker og føler, det er en fejl mange begår. Derfor skal man udtrykke sine følelser og tanker, så meget som overhovedet muligt. Det gør også at man undgår misforståelser. Når jalousi opstår, kan det være på baggrund af misforståelser. Man kan blive jaloux på sin kæreste, hvis man tror at han/hun lader en fremmede flirte uden at sige fra. Hvis man reagerer ved at gøre gengæld, og lade en anden flirte med en selv for, at gøre din partner jaloux bevidst, ville det være super trist på baggrund af en misforståelse. Dette kan undgås, blot ved at man opretholder en klar kommunikation. I de fleste tilfælde, vil man faktisk opleve at ens partner slet ikke har set flirten, og vil derfor tage højde for det en anden gang. Jeg bruger dette eksempel, fordi det er et af de hyppigste eksempler jeg ser.

Hvis man gør sin partner jaloux bevidst – bliver man det også selv

Hvis man gør sin partner jaloux bevidst, bliver man det selv før eller siden. For det at fremprovokere jalousien bevidst gør, at det fremprovokeres i alle aspekter af et parforhold. Ens partner vil højst sandsynligt gøre gengæld en anden gang. Det skyldes at man anerkender jalousi som en accepteret måde at afstraffe hinanden på, hvis man altså gør det til en dårlig vane. Som du nok allerede ved, er det på ingen måde en konstruktiv løsning, at gøre sin partner jaloux bevidst. Som jeg sagde tidligere, så er den bedste løsning at kommunikere stille og roligt. Hvis du er eller har været i et forhold, hvor en af jer, eller måske jer begge har gjort hinanden jaloux bevidst, vil jeg opfordre dig til, at snakke med din partner om det. Det er ikke sikkert, at det skaber nogle problemer i jeres forhold lige nu, men det kan være en god idé, at få snakket om tingene hvis man ikke har fået gjort det. Ved at man gør det, forebygger man at det vil ske igen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.