Hvornår lider vi danskere mest af jalousien?

Det er faktisk et spørgsmål, som jeg tit er blevet stillet i mit kendskab med jaloux mennesker. Nu sad jeg en dag, og fik den idé at jeg ville undersøge det for, at se hvornår vi danskere er mest jaloux. Min umiddelbare tanke var, at det ikke var til at se. Det viste sig så, at jeg faktisk ikke havde helt ret.

JalousiDenne statistisk viser, at vi danskere har ligget nogenlunde jævnt de sidste mange år i

forhold til vores jalousi. Før 2007 har statistikken ganske enkelt ikke været aktiv, så det besvarer nok dit spørgsmål, hvis du skulle sidde og undre dig over det hvorfor den ikke viser noget der.

Man kan fortolke denne her statistik på rigtig mange måder, jeg vil tage at fortolke og demonstrere den ud fra en af de vinkler, som understøtter en lang række af mine overbevisninger vedrørende jalousi.

Jalousi er en følelse! Det er ikke et hot tøj brand, eller en politisk debat. Det er en følelse, som altid vil være der. Da den er ligeså essentiel som kærlighed er.  Når det så er slået fast, kan vi kigge nærmere på de fald og stigninger der er identiske hvert år. Det er sgu da pudsigt, og hertil har jeg også en række teorier om hvad, der ligger til grund for dette.

 

Hvad har jalousi med vinter at gøre?

Du kender sikkert allerede til fænomenet ”vinterdepression”, en vinterdepression skyldes en lang række forskellige ting. Hvad disse ting har tilfælles er, at vi bliver mere resurse forladt. Omgivelserne bliver kolde, kedelige og rå og det samme gør vores energi. Når vi ligger lavt i energioverskud, har vores jalousi nemmere ved at tage over, ganske enkelt. Derfor kan det være en STOR fordel, at gøre sig bekendt med denne udfordring. Hvis du er et af de mennesker, som særligt er følsomme overfor vinter depressioner eller humør svingninger, kan du tackle jalousien før den tackler dig. Som du har lært i jalousibogen, er det nemmere at håndtere jalousien, hvis man er bevidst om hvad der ligger til grunde for det.

Så tag lige og giv dig selv noget tid til, at tænke over det. Hvis du lige nu har svært ved, at kunne se meningen i det her, så lad mig give dig et andet eksempel som du måske kan bruge til noget.

  • Du står nede i byen, og har dine hænder fyldt op med poser, som er fyldt med dagligvarer. Dine skuldrer klager allerede over den belastning, som dine indkøbsposer er skyld i. Det regner og du er hamrende træt. Da du langt om længe når til det bus stoppested, som du længe har gået efter opdager du, at bussen for kort tid siden lige er kørt.
  • Du er nede i byen, og har lige spist din yndlings is. Du har netop tidligere på dagen, dyrket en masse motion, så din krop føles let og overskuds agtig. Du skal senere på dagen hjem og hygge dig med nogle mennesker du holder af, men netop da du skal til at tage bussen hjem, finder du ud af at den lige er kørt uden dig.

 

Hvornår tror du, at du har nemmest ved at tackle din jalousi ud fra de to situationer her? Jeg ved godt, at eksemplerne ikke indeholder noget som har direkte forbindelse til jalousi, men det handler også om dit overskud det her. Jo mere overskud du har, jo mere kan du tackle din jalousi. Omvendt er det med mindre overskud.

Men om det er vinter, eller om du bare har en ekstremt dårligt dag, er det altid nemmere at tackle sin jalousi når man er bevidst om, hvad der sker inde i en selv og hvorfor.

Skriv nu bag øret, at inden du reagerer uhensigtsmæssigt på din jalousi, så prøv at spørge dig selv en ekstra gang, om det måske er noget helt tredje som ligger til grund for hvordan du har det lige på det, lige på det tidspunkt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.