Jeg er jaloux og hvad gør du ved det?

Jeg er Jaloux!” I de mange år jeg efterhånden har arbejdet med jalousi, har jeg fået den sætning kastet i hovedet en del gange. Mit svar er aldrig det samme, da det er forskellige personer med forskellige behov som jeg arbejder med. En ting som jeg dog altid spørger dem om er: ”Hvorfor vente med at gøre noget ved din jalousi?”

Heraf har jeg fået adskillige forskellige svar igennem tiden, jeg kan give et udpluk fra de mest hyppige:

  • Jeg har ikke tid til at gøre noget ved det
  • Jeg har for mange problemer i mit parforhold forvejen
  • Jeg snakker ikke med min partner om sådan noget
  • Jeg er pinlig over at være jaloux
  • Min partner kan sikkert ikke forstå min jalousi og være bange for jeg ikke har tillid
  • Jeg er bange for hvad min partner vil gøre hvis jeg fortæller ham/hende at jeg er jaloux
  • Jeg er alt for jaloux til at jeg kan gøre noget ved det
  • Jeg er jaloux, og det skal nok gå over med tiden
  • ”Jeg kunne blive ved”

En ting som alle de ovenstående kommentarer har tilfælles, er at de har en god grund til IKKE at gøre noget ved sin jalousi, hvad enten det skyldes et praktisk problem, en forkert overbevisning, en bekymring eller en misforståelse.

Hvorfor har vi det sådan med jalousi?

Vi er aldrig blevet lært i folkeskolen, og sjældent blevet opdraget på hvordan vi skal håndtere jalousi følelsen sammenlignet med vores bekendtskab med vrede, kærlighed og glæde. Jalousi er en undervurderet følelse, når det kommer til det faktum at alle er det i større eller mindre grad. Alt dette gør at ovenstående svar desværre gør sig gældende hos mange af os. Hvis vi tager udgangspunkt i samme spørgsmål, men bare byttede ”jalousi” ud med ”at have ondt i foden” ville du også få nogle helt andre svar herefter.

Jalousi er en følelse og en psykisk lidelse, som er undervurderet sammen med en masse andre psykiske lidelser. Nu når du har læst det her, er du selvfølgelig blevet meget klogere på hvad jalousi er, og det betyder at du selvfølgelig har tænkt dig, at gøre noget ved din jalousi ikke sandt? Det håber jeg, mest for din egen skyld, for ingen kommer og klarer din jalousi for dig.

Jeg er jaloux! Sådan kommer du i gang med at gøre noget ved det

Jalousi er en helt almindelig ting, som man også skal gøre noget ved, ligeså meget som hvis man havde ondt i foden og den havde brug for at hvile. Det er desværre bare ikke helt samme måde som din jalousi skal behandles, det kræver nemlig at du arbejder med den og ikke lader den ligge. Det ville være fjollet hvis jeg gjorde mit arbejde to gange, og dermed anbefaler jeg dig selvfølgelig at du læser jalousibogen her på min side, den er gratis så kom ikke med nogen dårlige undskyldninger.

Jo tidligere du får gjort noget ved din jalousi, jo bedre får du det. Det er simpelt matematik: ”livet minus jalousi ganget med tid = livsglæde”. Nu er det måske ikke så simpelt igen, men jeg håber at du har fanget pointen i hvert fald. Held og lykke med din rejse til et liv uden jalousi, jeg ved at du kan blive jalousifri, det er bare om at gøre det.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.