Respons fra læsere

For nogle dage siden sendte jeg mit første nyhedsbrev ud. I nyhedsbrevet opfordrede jeg alle som havde læst min bog til, at gå ind og skrive en kommentar under ”Det siger Læserne”. Som jeg også skriver i mit nyhedsbrev, er det alt afgørende for mig, at høre mine læseres oplevelse med bogen. Først og fremmest er det af egoistisk grunde, da jeg selvfølgelig er interesseret i at vide om jeg gør mit arbejde ordentligt. Samtidig gør det mig både glad og lettet når jeg ved at min bogs formål er lykkedes. Jeg får følelsen af at min jalousi har givet mere mening, da den har hjulpet andre i sidste ende.

En anden grund er at jeg gerne vil høre konstruktiv kritik, så jeg selv i fremtiden kan blive en bedre coach, og bare i det hele taget blive klogere på det at være jaloux. En af kommentarene inspirerede mig meget, det er en tanke som der med garanti ville have hjulpet mig, da jeg var meget jaloux. Jeg tillader mig lige at citere, da det højst sandsynligt også kan hjælpe dig. Ikke kun med jalousi, men måske også med en masse andre ting:

”Andre ting, som hjælper mig med min jalousi:
Når jeg tænker på børn med kræft, fattige børn i Cambodia (som jeg har mødt), mennesker med uhelbredelige sygdomme som lider hver eneste dag… Du forstår nok hvor jeg vil hen. De ting tænker jeg på hver dag, og så tænker jeg: Gud, hvor er jeg bare taknemmelig for mit liv – jeg er sund og rask (og endda også smuk) – det er det vigtigste – at jeg er sund og rask!! Det er mærkeligt, men det hjælper virkelig på min jalousi, når jeg tænker sådan.”

Det som tanken afspejler er det at sætte sit situationen/sit liv i perspektiv. Hvis man aldrig gør det, eller aldrig stopper op og er glad for det som er sket/det man gør, kan det være svært at være lykkelig. For hvis man aldrig bliver tilfreds, og bare vil have mere kommer man i princippet ikke til at være glad for noget som helst. Man vil have mere og mere, og til sidst bliver det urimelige krav man stiller til sig selv og sin omverden. Stop op og mærk hvor godt du har det! Hvis man undersøger ”Populariteten” på jalousi på verdensplan, er det vores velfærdssamfund som har en større tendens til jalousi. Vi er jaloux fordi vi kan tillade os det. Jeg siger ikke at jalousi ikke er et udbredt fænomen, det er det skam for alle mennesker. Men forestil dig i de lande hvor man skal holde sammen for at overleve. Der får man altså andre ting at bruge sin energi på.

Hvis du nu tænker noget ala. ”jamen det er da klart, men min grund til jalousi er god nok” så husk en ting; det bestemmer du selv, det er dit valg, men læser du ikke dette fordi du netop er træt af være jaloux?

Du bestemmer selv hvor du vil fokusere og ligge din energi. Selvfølgelig skal du reagere på din sunde jalousi, men den usunde jalousi er dit ansvar. Det kan aldrig blive andres. Lad mig slutte af med et billed som er inspirerende i den her forbindelse. Læg mærke til at ”jealousy” indgår:

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.