Hvornår er der tale om sygelig jalousi?

Ordet ”sygelig jalousi” taler for sig selv, og beskriver rimelig godt hvad sygelig jalousi er for noget. Ordet ”sygelig” lægger sig op af ”sygdom” og i den forbindelse vil jeg være helt enig med ordets betydning. Jeg har talt med mennesker, som har været så jaloux, at de selv har været deres partnere utro fordi, at de selv har været overbevist om, at deres egen partner gjorde det samme. Du tænker sikkert, at det er en smule urealistisk, men nogle er faktisk så jaloux.

Ordet sygelig jalousi, bliver tit brugt i en forkert sammenhængen, da der

stadig er en forskel på, at være meget jaloux og sygelig jaloux. Sygelig jalousi er når man er ”besat” af jalousi, og hertil medfører oftest en lang række tvangstanker og vrangforestillinger om hvad enten det er om noget generelt om parforhold eller internt i et parforhold. Sygelig jalousi kan betegnes som en sygdom.

Hvis man er sygeligt jaloux, kan det være svært, at være i et parforhold længere tid af gangen. Man bukker som regel under for de stærke og meget negative tanker, samt de følelser som hører til. Ellers bliver ens partner oftest mildest talt rød i hovedet af frustration, og må give op på en.

Men som de fleste nu gør, giver man ikke op på kærligheden, og fører sig oftest sammen med en ny man bliver forelsket i og møder på sin vej. Hvis man IKKE har fået bearbejdet sin jalousi, vil den med garanti dukke op igen her.

 

Mit råd til dig som lider af sygelig jalousi

Få hjælp med det samme. Det kan ikke blive mere klart. Træk vejret og anerkend, at du har brug for hjælp og accepter tingene som de er og tag ansvar. Hvis du er i et forhold, er det næste du skal gøre, at inddrage din partner i din kommende opgave, så han/hun kan forstå dig og hjælpe dig. Hvis du ikke føler for det, så lad mig lige spørge dig engang; har du noget valg? Du kan vælge at lade jalousi forhindre dig i, at leve et lykkeligt liv resten af dine dage. Eller du kan vælge ikke, at lade dig bukke under. Forhåbentligt vælger du den sidste løsning. Det jeg opfordrer dig til, er ikke, at du skal blive verdensmester til linedans inden måneden er omme. Tag ikke fejl, det at arbejde med sin jalousi, kræver en indsat fra dig, men det kan sagtens lade sig gøre!  Mange har stået der hvor du gør, og er kommet videre. Husk at jalousien ikke forsvinder af sig selv. Alt efter hvor ekstremt din sygelig jalousi er, anbefaler jeg dig, at mærke efter inde i dig selv. Hvis du ikke kan overkomme, at skulle klare opgaven på egen hånd ved hjælp af en bog eller lign. Så søg hjælp hos en psykolog, NLP coach eller anden form for terapeut. Det er noget af det mest effektive du kan gøre.

 

Konsekvensen af sygelig jalousi

Dette jeg vil fortælle dig om nu, skal du ikke lade dig skræmme af, da jeg ved at du selvfølgelig, ikke er et af de eksempler, da det som regel er mennesker som i forvejen ikke har nogen selvindsigt. Du har selvindsigt, ellers havde du ikke klikket dig ind på min side, og læst om det her.

Der begås desværre af og til mord pga. sygelig jalousi. Disse mennesker er syg af jalousi, og ser ingen anden udvej end at dræbe dem der aktiverer deres sygdom. Og hvad skal du bruge den information til? Det er en reminder til dig om, at hvis du er sygelig jaloux, så er det fordi du er sygeligt jaloux. Du kan ikke bare lade det ligge og passe sig selv, det er en sygdom som man har brug for hjælp med. Det er præcis det samme, som hvis du har fået lungebetændelse. Du har brug for, at se din læge og få en behandling. Bare lige for at understrege, skal du ikke være bekymret for at din jalousi kan udvikle sig til sådan en ekstrem grad. Hvis du overhovedet havde risikoen for, at du skulle være så syg, havde du slet ikke læst det her, eller været bekymret for det. Som en klog man engang sagde: ”Sindssyge mennesker, tror ikke at de er ved at blive sindssyge. Sindssyge mennesker tror, at de er ved at blive raske.”

Jeg håber at min artikel her, har hjulpet dig som er sygelig jaloux til, at handle før du lader din jalousi ødelægge mere for dig end hvad godt er. Hvis du er sygelig jaloux, forsvinder det meget sjældent med tiden, og hvem ved om det skal tage 1 år, 2 år eller måske 20 år? Gør noget ved det imens du stadig kan, det er med den rette hjælp, nemmere end du selv gør det til.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 tanker om "Hvornår er der tale om sygelig jalousi?"

 1. Tak. Blot at blive mindet om det med at man slet ikke havde læst det her hvis… pyhhh. hvilken lettelse.
  Er man sygeligt jaloux når man kommer fra et ægteskab hvor manden var utro, er i nyt forhold til en mand som for at ramme dig fordi du tager på discotek med en veninde, truer med at det kunne have været fedt for ham at troppe op med sin veninde som ser “skide godt ud” i hans øjne, på samme discotek. Jeg kan nu ikke tåle tanken om at hun er i hans liv og ønsker på ingen måde nogensinde at være i stue med hende og så bliver jeg anklaget for at være sygeligt jaloux???? er jeg det??

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Dejligt intiativ!

  Men, nu har jeg fået en kæreste som er jaloux, sygeligt vil jeg næsten mene. Han får hjælpen, men det har jeg også behov for som hans partner, jeg er nød til at lærer at håndtere det… Har du nogle råd? :-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.