Forstå dit Parforhold

Jalousi i et parforhold er fuldstændig normalt, og det er noget alle har oplevet før, i mindre eller større grad. Hvis du har mærket kærlighed til ham/hende i dit parforhold, har du højst sandsynligt også mærket jalousi, da det er en følelse som kører parallelt med jalousi.

Mindre grad af jalousi i et parforhold

Hvis du lider af en mindre grad af jalousi, er kendetegnene typisk således:

  • Du mærker kun jalousi en sjælden gang imellem
  • Du kan kontrollere dig selv og dine tanker når du bliver jaloux
  • Jalousien spolerer ikke hyggelige stunder, eller hele dage
  • Du snakker åbent og ærligt omkring din jalousi
  • Du kender dig selv når du bliver jaloux

Når man er i jaloux i en mindre grad, er det en selv som styrer sin jalousi og ikke omvendt. Hvis du mærker jalousien, er det som regel kun en kortvarig følelse af ubehag, som man

kan vifte væk på relativt kort tid, ved at fremtone sin rationelle tankegang. Det betyder også at man kan forhindre jalousien i at ødelægge hyggelige stunder eller dage i sit parforhold. Som en del af sit parforhold, snakker man som regel også åbent og ærligt omkring det, da det er jalousi i en mindre grad, som alle kan forholde sig til. Det for eks. Vis være at man bliver jaloux over, at en fra det samme køn smiler sødt til ens kæreste, og han/hun så smiler igen eller noget lignende. Når man så er jaloux i en mindre grad, er det i så småt et omfang, at man som regel kender sig selv så godt i den forbindelse at man har et klart overblik over sin jalousi.

Hvis dit parforhold har en mindre grad for jalousi, er det som regel noget man bare må acceptere, da 99 % af alle parforhold foregår på samme vis. Det er fuldstændig naturligt, da jalousi er en helt almindelig følelse.

 

Større grad af jalousi i et parforhold

Hvis du lider af en større grad af jalousi, er kendetegnene typisk således:

  • Din jalousi opstå ud af det blå når som helst
  • Du kan ikke kontrollere dine tanker og jalousien overtager dem
  • Jalousien kan spolere parforhold, mange dage eller endda år
  • Du kender til dit store jalousi problem, og føler snildt at det er tabu
  • Du føler at din jalousi er ubegribelig og uovervindelig

 

I modsætning til den lave grad af jalousi, er stærk jalousi noget som styrer dig og ikke dig selv. Din jalousi opstår som oftest allerede på den første halve time af dagen, da du enten bliver eller ironisk nok minder dig selv om dit jalousi problem. Dette gør at du sidder fast i den onde cirkel i mange timer, eller måske hele dagen. Du kan være heldig at få distraheret din jalousi, men det er ikke altid noget er overvældende nok til at gøre det. Når du først er meget jaloux, kan det næsten være umuligt at opretholde den rationelle tankegang. Det betyder at du kan blive ked af det, rasende og vred alt efter situationen. At lide af en stærk grad jalousi, er meget destruktivt. Du bliver forhindret i at være dig selv når du burde have det godt, og derfor kan du vinke farvel til hyggelige timer, dage eller måske endda år hvor du burde være lykkelig og nyde livet.

En stærk form for jalousi, er et kraftigt angreb på dit parforhold, og ikke mindst din livskvalitet.

I sådan en svær grad, skal du ikke tøve om at gøre noget ved det. Du kan læse jalousibogen som en start, men hvis du har brug for mere hjælp, skal du opsøge en hypnotisør, psykolog eller terapeut.

Lige meget hvilken grad jalousi, du og din partner har i jeres parforhold, er det vigtigt at, i snakker om det og IKKE gør det til en tabu. Den eneste måde at kunne komme ud af jalousi på er hvis, i samarbejder om det, herunder også det at kommunikere om det når som helst og hvor som helst, hvis en af jer skulle få brug for det.

Når man har lært at kommunikere, og gjort jalousi til et taleemne som er helt okay, kan i også snakke om jeres fælles grænser og derefter acceptere dem. Det er en nødvendighed for et parforhold. For så kan i undgå at gøre hinanden jaloux til at starte med, og dermed formindske risikoen radikalt.

Så begynd at snak om jeres jalousi, det er det eneste rigtige! Det er fuldstændig normalt. Det er en ligeså normal følelse som alle andre. Det betyder faktisk bare, at i har følelserne og hjertet det rette sted.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.