Guiden til at finde den rigtige parterapeut

Hvis du og din partner er blevet fast besluttet på at, i er nød til at gå i parterapi, er det vigtigt i finder den helt rigtige parterapeut, som personligt passer til jer.  Der er nogle faktorer som gælder for alle par som søger parterapi, og dem vil jeg lige kort repetere for dig:

  • Hvis du kender nogle i din omgangskreds, som du betror dig til og stoler på, så spørg om de kender en parterapeut de har haft gode oplevelser med. Det er ikke sikkert, at det er nogle som du kender direkte, men hvis de kender nogle som har haft succes med en givende parterapeut, er chancen for at du får succes, også meget stor. Dog skal du selvfølgelig ikke hoppe direkte hen til telefonen, ringe og lægge en tid. Det kræver selvfølgelig grønt lys, på en række andre faktorer, men det kommer vi til senere i artiklen her.
  • Din parterapeut skal være villig til at tage en mindre samtale over telefonen, og du skal første gang have indtryk af, at han/hun er engageret og at du føler dig vigtig når du ringer. Hvis ikke det er tilfældet, og ham/hende du har taget kontakt til stresser dig videre fra telefonen for, at ligge en aftale i kalenderen, så find en anden. Jeg råder dig til dette, da jeg ved at en engageret og dygtig parterapeut ville tage sig tid til hver enkelt som henvender sig, hvis du spørger efter hos dig selv, kan du højst sandsynligt give mig ret i det.
  • Hvis du vælger at besøge en given parterapeut, er det vigtigt du ikke tager beslutningen allerede ved første besøg. Som så meget andet, betyder et førstehåndsindtryk mere end man regner med. Hvis du efter din behandling, ikke føler dig lettet, hjulpet eller på en eller måde bedre tilpas, vil jeg anbefale dig at finde en anden med det samme. Vi mennesker har nogle krav der skal opfyldes, før vi kan blive hjulpet af et andet menneske. Det kan bl.a. være kemi, respekt, tillid og tro på til parterapeuten, som afgør om vi kan blive hjulpet. Selvfølgelig skal parterapeuten være professionel og kunne sit fag, men største delen af ansvaret ligger hos os selv. Det er altså os selv det kan gøre forskellen i sidste ende.
  • Hvis du ikke fornemmer et hvis niveau af engagement fra parterapeuten, så skal du tage det som et advarselstegn. Du kender helt sikkert i forvejen forskellen på, når et menneske elsker det han/hun laver og virker engageret, livlig og tilstede. Eller når et menneske er det modsatte af ovenstående, altså ikke engageret, og når alt kommer til alt, kun er der for at tjene til dagen og vejen. Så ved du logisk set godt selv, hvem der kan hjælpe dig og hvem der ikke kan. Du skal ikke være bange for at vurdere det selv, jeg er sikker på du ikke er i tvivl når du står i situationen og mærker efter. Selvfølgelig skal man acceptere, at alle mennesker har dårlige dage, selv en parterapeut kan have en dårlig dag med deres partner og derfor ikke er så engageret som han/hun kan være. Men hvis det adskillige gange i træk, lader til at være uengageret, så kender du nu løsningen på det.
  • Prisen på en parterapeut er vidt forskellig. Nogle ligger i den meget dyre ende, og andre i den helt billige ende. Husk at prisen ikke afgør hvorvidt det er en ordentlig parterapi eller ej. Som jeg nævnte i punkt 4, så skal du også mærke efter om parterapeuten gør det for pengene, eller fordi han/hun brænder for det. Det er i virkeligheden kun dig, som kan vurdere om parterapeuten er prisen værd.

 

Jeg vil jeg anbefale dig, at overveje at læse min guide om parterapi, som du finder oppe i menuen. Guiden leder til en masse billige løsninger på parterapi og faktisk også andre alternativer. Jeg vil under alle omstændigheder anbefale dig at læse den, før du vælger at gå i parterapi. Hvad den kan lære dig, vil jeg lade dig om at finde ud af ved at læse den. Jeg håber du kan se meningen med de ovenstående råd, og har tænkt dig at følge dem. Husk at valg af parterapeut, ikke burde blive valgt på baggrund af økonomiske grunde, men derimod på baggrund af den bedste parterapi. Man kan nemlig ikke købe kærlighed for penge, og hvis du først går glip af en succesfuld parterapi og mister din partner, kan du ikke købe ham/hende tilbage for penge.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

En tanke om "Guiden til at finde den rigtige parterapeut"

  1. Tak for et fantastisk indlæg. Parterapi er med til at styrke mange forhold og det er vigtigt at man vælger den rette terapeut.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.