Lidt tanker om parterapi

Ordet parterapi skaber frygt hos de fleste. For hvem gider sidder hos en udefrakommende og dele ud af sine inderste hemmeligheder og tanker? Hvem er villig til at anerkende sit nederlag og brugen for en terapeut? De fleste vil hellere klare tingene selv – men der er en grund til, at parterapeuter findes. Og at parterapi bliver mere og

mere almindeligt. Parterapi er ikke altid den nemmeste eller billigste løsning – men det kan hjælpe par, på randen af skilsmisse og skænderier, til at finde frem til problemerne og løsningerne på disse! Parterapi kan væres hos en psykolog, en psykoterapeut, en coach, ha sågar hos en hypnotisør – der er mange muligheder. Terapien tilpasses de enkelte pars problemer og personligheder og er til at fort hjælpe – ikke skræmme og snage.

Der er ingen der siger, det skal være nemt at være i et parforhold – men det skal heller ikke være en pinsel eller plage. Hvis det føles sådan er det måske på tide at ende forholdet. Men hvad hvis man ved, man inderst inde elsker den anden? Hvis man nu ikke kan leve med, at ende forholdet? Så er parterapi en løsning. Der er mulighed for at arbejde med problemerne med en 3. person som støtte; en der er uddannet til at lytte og komme med konstruktive løsningsmodeller til problemerne. Her er der mulighed for at få luft for det hele, og få råd og vejledning til, hvordan man skal redde sit forhold. Der er flere muligheder når det gælder parterapi, og det gælder om at finde den, der passer til det enkelte par. En terapeut kan hjælpe med at finde frem til det rette behandlingsforløb og den rette hjælp.  Det er ikke en skam at anerkende at man har brug for hjælp – det er en skam at lade være!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.