Hvorfor vælger så mange danskere en skilsmisse?

Desværre er vi et af de lande i verden, som mest har brug for parterapi. Vi har den højeste procentdel af skilsmisser. Hvis vi sammenligner med resten af verden, er en af de største grunde, at det enkelte individs frihed er sat højt på dagsordenen. En anden væsentlig grund er også, at de fleste af os ikke er økonomisk afhængige af vores partner, da vores land har verdens højeste velfærd. Hvis vi ser bort fra parterapi statistikkerne og de fakta vi har at forholde os til, så lad os prøve at kigge på en løsning i stedet. Jeg har i min tid mødt mange par, som har overvejet en skilsmisse. Nogle har det lykkedes mig at hjælpe, og med andre er det gået knapt så godt. Jeg er indforstået med, at det somme tider er den rigtige løsning at vælge en skilsmisse. Men i de tilfælde hvor der er et bedre alternativ, synes jeg det er værd at kæmpe for. Derfor vil jeg vil dele nogle af de guldkorn med jer, som jeg har erfaret mig, brygget på mange års samlet erfaring med parterapi.

Hvad er vigtigt at tage stilling til før man vælger en Skilsmisse?

Først og fremmest, er man nød til at have den rigtige indstilling og være ærlig overfor sig selv. Man skal spørge sig selv, om det virkelig er det man vil. For hvis man ikke vælger på baggrund af en længere varig og rationel beslutning, kan midlertidige ”irrelevante” udfordringer såsom stress, dårlig økonomi, jalousi, dårlig kommunikation og meget mere, desværre komme til at tage beslutningen for en. Og det vil man fortryde. Jeg synes ikke man skal vælge en skilsmisse, medmindre man gør det efter sit eget valg, og ikke fordi man er budt en specifik negativ situation. Det der tit sker i et parforhold er, at man giver sin partner skylden for sin egen negative situation. Efter noget tid, indser nogle dette og prøver at rette op på skilsmissen. Inden man lader det ske, er det bedste at rette op på tingene ved hjælp af parterapi, da det andet selvfølgelig er fuldstændig spild af tid og meget destruktivt.

Hvordan burde man gribe an med Parterapi for at forhindre en Skilsmisse?

I stedet for at flygte fra parforholdsproblemerne man nu har, skal man konfrontere dem og arbejde med dem i fællesskab med sin partner! Hvis man flygter fra sine problemer her i livet, vil man i mange tilfælde finde ud af, at møder dem igen, måske bare i andre henseender. For at gøre det nemt og til at forholde sig til, har jeg remset nogle punkter op, som er essentielle for en ordentlig omgang parterapi.

  • Forstå at det er jeres begges ansvar, og derfor skal udfordringerne arbejdes med i fællesskab.
  • Gør jeres bedste for at holde en ordentlig kommunikation.
  • Plej jeres følelser ved at have nærvær, så jeres følelser for hinanden kan få lov at lede jer.
  • Lad vær at give op selvom det er svært, man kan hvad man vil.
  • Fortæl hinanden om de problemer og udfordringer, som ikke kun vedrører jeres parforhold, men også jeres eget liv.
  • Vær 100 % ærlig overfor hinanden, og sig de ting som i enten har dårlig samvittighed over, skammer jer over eller bærer på alene.

Hvis disse seks punkter overholdes, vil det med garanti kunne præge jeres parhold positivt i en god retning af parterapi. Det er ikke færdig pakken som du har fået adgang til her, men forhåbentligt har det kunne inspirere dig, og få dig til, at blive klogere på dig selv, dit parforhold og derfor din egen fremtid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.