Kapitel 1: Hvad er jalousi?

Du vil hurtigt opdage, at min bog nok er ret anderledes i forhold til meget andet du har læst om jalousi. Det skyldes, at min bog mere er en personlig skildring, end en professionel bog bygget på en masse inspirationskilder. Fordelen er, at du får et meget autentisk blik på jalousi, og dermed en masse inspiration til selv at kunne blive jalousifri, uden at du skal føle at du læser en tekst fra en psykolog. Ikke fordi at der er noget i vejen med at gå til psykolog, det kan faktisk være en god idé for mange.

Hvad er det der jalousi så lige for noget?

Titlen taler for sig selv. Lad os lige inden vi går helt i gang, blive enige om hvad jalousi egentligt er for noget og hvilke aspekter vi skal beskæftige os med her i bogen.               Det bedste bud kunne være en følelse, hvilket er helt rigtigt. Men som med alle andre følelser, kan det være svært at sætte ord på dem, og jalousi er bestemt ikke en    undtagelse.

Hvis du læser min bog for, at gøre noget ved din jalousi, er det faktisk sådan, at du allerede er kommet længere end over 80 % af alle andre som er jaloux. Du har nemlig anerkendt, at du er jaloux. Du har taget ansvaret uden at skyde den på andre. Det er hamrende godt klaret!

Alle er jaloux eller har prøvet at være det på et tidspunkt i deres liv. Hvad enten det har været i forbindelse med en partner, et venskab eller en familie relation.

Det fantastiske ved denne bog, og ved jalousi i det hele taget er, at du ved at tage kampen op mod jalousi, kommer til at lære dig selv og dine medmennesker meget bedre at kende.  
                                                                                                                      
Jalousi er en afspejling af hvad der sker inde i dig. En af de ting der er tricky ved jalousi, i forhold til så mange andre følelser er, at det kan være svært at finde årsagen til at man er jaloux.  
                                                                                                                     
Hvis du for eksempelvis tager en du stoler på i en løgn, bliver du højst sandsynligt vred, skuffet eller ked af det. Ergo ved du godt, hvorfor du reagerer som du gør. Men med jalousi, kan det virkelig være svært at finde ud af, hvorfor man føler som man gør. Det at, være jaloux hele livet faktisk helt normalt. Det er bare et sundt tegn på, at du er i kontakt med dig selv og dine følelser.

Men som med alt andet her i livet, siger man alt med måde. Man kan skildre jalousi på mange måder, de to vigtigste former for jalousi, er sund- og usund jalousi. Dette kommer vi meget mere ind på senere i bogen.

Hvad får du ud af at blive fri for jalousi?

  • Du får mere energi og livsglæde
  • Øget selvværd
  • Du lærer dig selv, din partner og medmennesker bedre at kende
  • Du mindsker risikoen for stress
  • Du kommer i kontakt med dig selv
  • Du bliver mere lækker at se på, og får en bedre udstråling overfor din partner
  • Du bliver mere tiltrækkende for dine omgivelser
  • Du bliver et mere positivt og glad menneske

Det er bare nogle, af de mange fordele der følger med, når man overvinder sin jalousi. Du kommer sikkert til at kunne genkende flere forandringer ved dig selv, når du når dertil.

Kapitel 2: Jalousi – Godt eller Skidt?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
Kapitel 1: Hvad er jalousi?, 8.8 out of 10 based on 4 ratings