Kapitel 10: Værktøjer til en behandling

En succesfuld jalousi behandling, er bl.a at anerkende at jalousien udelukkende kun har noget med én selv at gøre. Derfor er det også vigtigt, at være bevidst om hvad der egentligt sker inde i én selv.

Dårligt humør fører tit til negativ tænkning, og hvis du tænker negativt, får jalousien lov til at fylde og det skal den ikke.

Tag højde for dit eget humør

Det er faktisk dit ansvar at gøre dine medmennesker og din partner opmærksom på dit humør, hvis du spørger mig.

Hvis du er i dårligt humør, eller bare er så simpelt som det at du er træt, så kan det være en god idé at sige det til sin partner. Især hvis I ikke kender hinanden så godt, eller bare for at genopfriske det.

Ikke for at sige det er nødvendigt at gøre altid, men somme tider kan det være godt lige at meddele hinanden, hvordan det står til.

På den måde undgår du usikkerhed, og skuffelse over dit humør hos din partner. Modsat gør det, at forståelsen fra din partner er der, og det gør måske at han/hun bare gør en ekstra indsats for at hjælpe dig.

Dårligt humør kan også gøre dig selv usikker. Det kan få dine følelser til at svinge og du får mindre overskud end du normalt plejer at have. Vær bevidst omkring det, så du også kan handle ud fra det og acceptere det.

Når du har slået det på plads, får det ikke lov til at overtage en destruktiv rolle i dit parforhold.

Dagdrømme og slappe af – en form for jalousi behandling

Hvis din partner i visse situationer ikke kan hjælpe dig med dit dårlige humør, kan det være en god idé at du ligger dig ned i din seng, helt alene, lukker øjnene og slapper fuldstændig af.

Dagdrøm om de ting du har lyst til skal fylde dit hoved; det er dit liv, du bestemmer suverænt selv.

Det hjælper for mig, hvis jeg lukker øjnene, og ganske simpelt ser mig selv, lige præcis som jeg er. Det giver jordforbindelse.

Derefter tænker jeg på de mennesker jeg har tættest, som gør mig glade, hvad enten det er venner, familie eller min kæreste.

Efter noget tid når din krop slapper af, vil du begynde at kunne mærke den ønskede effekt af ro, afslappethed og glæde. Derefter tænker jeg bare løs over de ting, som enten forvirrer eller stresser mig.

Jeg tager simpelthen fra A-Z, hvad end det er jalousi eller andet, og går hverdagens problemer igennem. Du vil i de fleste tilfælde mærke, at du kan give slip på dem, og derefter vågne op og være helt rask og frisk. Betragt det som et mentalt bad.

Det alternative jalousi værktøj

Hvis du ikke er til de alternative metoder, bør du overveje at springe det her kapitel over, eller læse det og i hvert fald ikke forvente, at det er noget du mestrer på en dag.

Det er IKKE et must, at kunne de her ting for en jalousi behandling. Men det er blot en mulighed som alt andet der står her i bogen.

Hvis du ikke har kendskab til lignende metoder, kan det godt virke mystisk for dig, hvilket er helt forståeligt.

Jeg har selv udviklet et visualiseringsøvelse som jeg kalder ”Stranden”.

Navnet er givet efter det sted, hvor jeg typisk befinder mig, når jeg mediterer.

Hvis du har mediteret før, vil du nok kunne kaste dig ud i det uden videre. Hvis du ikke har det, foreslår jeg at du gør dit bedste, for når du først fanger pointen, er det let som en leg.

I de perioder, hvor jeg har været rigtig jaloux, og mit liv har været hærget af jalousi, har de her værktøjer været yderst konstruktive. De har faktisk givet mig mere end til jalousien alene.

Sådan kommer du ud til din personlige strand

Som med alt anden meditation er det vigtigt, at du falder til ro og kommer i den rigtige trance.

En af mine mest benyttede metoder er, at du lægger dig på ryggen, lukker øjnene og giver dig selv et halvt minut før du gør noget yderligere.

Når du har fundet roen, trækker du vejret dybt, roligt ind og ud.

Ved hver ind- og udånding holder du vejret i et enkelt sekund, for at koncentrere vejrtræknings øvelsen.

For at finde frem til din koncentration, laver du 10 ind- og udåndinger efter hinanden imens du tæller hver enkelt.

Hvis du mister koncentrationen før du har talt 10 af dem, betyder det, at du ikke er koncentreret nok og så skal du starte forfra.

Når du fornemmer at du mestrer din koncentration og din vejrtrækning, begynder du yderligere at bevæge dig ind i trancen.

Når du mestrer koncentrationen og kan tælle de 10 åndedræt, uden at miste koncentrationen, er det videre til næste skridt.

For hvert åndedræt visualiserer du, at du falder en halv meter længere nedad end hvor du er lige nu.

Benyt dig af 10 åndedræt, for at komme 5 meter under jorden, og visualiser på dette tidspunkt at alt omkring dig sker oppe hvor du startede, og IKKE der hvor du er nu.

Det betyder at alle lyde, og vibrationer ikke har nogen indvirkning på dig, da du er 10 åndedræt og 5 meter lavere nede end den virkelige verden.

Når du er kommet i den rette trance
Når du har fundet den rette trance, ignorerer alle lyde og vibrationer ovenfra og stadig befinder dig 5 meter under jorden, er du klar til at træde ud på din helt egen personlige strand.

Mens du går frem mod din strand, forestiller du dig hvordan du pludselig begynder at kunne mærke det varme og behagelige sand simre imellem dine tæer.

Efterhånden som du kommer længere ind på din personlige strand, vil du kunne se forskellige skikkelser tage form.

Disse skikkelser er kun de mennesker som du er 100 % tryg ved i dit liv, som du kan finde tryghed hos. Disse mennesker er typisk også nogle du elsker rigtig højt. Hvis du er jaloux imens du laver ’Stranden’, skal du huske at fokusere på det gode ved din partner og ikke det du er jaloux over. Husk at jalousi er svært at ”skubbe” væk, og derfor skal jalousi erstattes med en anden følelse.

Når du har visualiseret alle de personer, som du elsker og er 100 % trygge ved, er det på tide at virkelig mærke, at de er der.

Her er det okay at knibe en tåre eller to, det betyder bare at du er i den helt korrekte trance og er klar til at gå videre.

Elementer på Stranden

Det, der er så fantastisk ved denne øvelse, er at det kun er din fantasi, der sætter grænserne.

Det betyder, at du selv kan danne de elementer, der er på stranden under visualiseringsøvelsen, som du personligt selv har brug for. Der er dog et grundelement, som i hver visualiseringsøvelse, er gældende. Det er nemlig sandet på din strand, dette symboliserer udfordringer, bekymringer eller frustrationer. Når du har mærker én af delene, skal du visualisere en bunke sand på din strand. Visualiser derefter, at du jævner bunken med så det er på højde med det andet sand, i takt med at du slipper den negative følelse. Få evt. en af dine skikkelser på øen til at hjælpe dig, det kan fremme den positive effekt. Mine personlige elementer består af følgende:

En bar:

Baren symboliserer den musik, som jeg hører, når jeg ikke visualiserer. Under visualiseringen sætter jeg det musik på, som har en positiv effekt på mig. Jeg supplerer evt. med en af mine skikkelser som kan stå i baren, hvis også skulle have en positiv effekt. Det kan evt. være min far som jeg ser meget op til, der står der, imens der bliver spillet noget glad rock i radioen. Begge ting kombineret med hinanden, har en positiv effekt på meditationen.

To faner:

Den ene fane er rød, den anden er grøn. På den røde fane står der citater som jeg skal fokusere på til hverdag, som første prioritet. På den grønne, står det samme bare anden prioritet. Det kan evt. være at, på den røde står der, ”Du kan godt!” hvis jeg nu lige står og skal noget meget krævende rundt om hjørnet. På den grønne kan der stå, ”Ret ryggen” det er noget som jeg stadig prøver at blive bedre til.

En fortidsbrønd:

Dette er det kraftigste og mest benyttet element jeg gør mig i brug af mod jalousi. Min fortidsbrønd er placeret til venstre for mit perspektiv af stranden, og et stykke væk bag nogle bakker. Det skyldes at min fokus ikke må være på brønden (fortiden), medmindre at det er nødvendigt.

Hvis jeg så er jaloux, visualiserer jeg f.eks., at jeg smider en begivenhed eller person ned i brønden og lukker dækslet. Hele processen har en ekstrem positiv virkning på min jalousi. For ikke at lade jalousien vælte over mig når jeg åbner brønden, visualiserer jeg ikke nogle billeder frem, men kun lugte, som kan identificere de pågældende ting jeg har smidt i fortidsbrønden. Prøv dig frem, det er et stærkt værktøj mod jalousi.

En hytte med en seng:

Det er en af de mildere, men stadig kraftfulde elementer med hjælpen til at sove. Hvis jeg har brug for at sove, visualiserer jeg mig til at går ind i hytten og lægge mig i sengen, dette er ikke mere kompliceret end som så.

Som jeg sagde til dig tidligere i kapitlet, så er det ikke et must at kunne sætte sig ind i den alternative visualiseringsdel, da det som regel kræver et bekendtskab til noget lignende i faget. Men du er velkommen til at forsøge dig frem, så længe du ikke forventer at du kan det fra dag et af.

Kapitel 11: Opsummering af Jalousibogen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)