Kapitel 2: Godt eller skidt?

Jalousi kan faktisk være en god ting, og er rigtig vigtigt for, at et forhold kan fungere normalt. Det du skal lære er, at sortere den usunde jalousi fra den sunde jalousi. Forvirrer jeg dig?                                                                                                                                Jeg kan godt forstå hvis jeg gør. Men om ikke så længe, forstår du hvad jeg mener. Den usunde jalousi har vi tendens til primært at fokusere på, i modsætning til den sunde.

Et eksempel på usund jalousi kan være, at du tjekker din partners mobil når han/hun ikke ser det. Eller at du bliver vred og jalousi over din partner skal i byen, fordi du er overbevist om at han/hun vil gøre noget upassende bag din ryg.                                                       
Begge eksempler er enormt destruktive for både dig, din partner og jeres parforhold.      
Du bliver måske vred og ked af det, og din partner bliver det samme over din mangel på tillid, fordi han/hun ikke vil finde sig i at, du bliver vred over ingenting.                               
Her kommer forskellen så. Hvis din partner faktisk overskrider jeres fælles grænser, f.eks. skriver han/hun med en eks. Kæreste, som I begge to har aftalt går over jeres fælles grænser, så er det vigtigt at du siger fra, og det er nemmere, hvis man bliver jaloux.     
Derfor er det vigtigt at I begge to kender hinandens grænser for internt at kunne definere, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay for jer begge.

Et andet eksempel på sund jalousi kunne være, hvis din partner har danset lidt for frækt med nogle ude i byen, og du så finder ud af det. Så er det okay at blive jaloux, da du har en grund til det. Det kaldes sund jalousi.                                                                                  
Nu håber jeg at du har fanget pointen.

Det er vigtigt at kunne blive jaloux, når du virkelig har en grund til det, det er en helt banal følelse vi mennesker får. Det gør vi for at kunne passe på os selv, og vælge de partnere fra, som ikke er gode for os.                                                                                            
Tænk tanken, at du aldrig blev jaloux, og derfor aldrig gjorde noget ved det. Så ville du ikke kunne sige fra, og dermed er risikoen for at blive behandlet unfair af sin partner meget større.

I øvrigt er det stort set umuligt aldrig at blive jaloux bare en enkelt gang i ens liv, jalousi er følelse som lægger sig tæt op ad kærlighed.                                                                    
Hvis du aldrig var jaloux, ville du ikke kunne sætte dine egne grænser, og det er nødvendigt, for at have et forhold.

Hvis din partner gjorde noget langt ud over dine grænser, er det vigtigt at du kan sige fra og dermed vise dit værd, for du skal ikke finde dig i hvad som helst.

Derfor er usund jalousi faktisk bedre end sund jalousi, for med den usunde jalousi, er det dig som kan ændre på det, og ikke din partner. Modsat er det således med sund jalousi.Du kan også kategorisere de to former for jalousi som sandt og falskt.

Husk igen, at jalousi er en følelse, og som med alle andre mindre sjove følelser, kommer de når din krop reagerer på noget og din indre alarm den blinker. Så din jalousi passer bare på dig, så længe du kan styre den.

Kapitel 3: Kend dine Jalousimønstre

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Kapitel 2: Godt eller skidt?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings