Kapitel 7: Lavt selvværd

Lavt selvværd kan være noget man forveksler med dårlig selvtillid, men det er slet ikke det samme. Derfor vil jeg lige starte med, at uddybe hvad forskellen på de to ting er, og hvordan det kan have en sammenhæng med jalousi.

Jalousi skyldes i over 75 % af tilfældende lavt selvværd. Derfor er det et punkt alle burde have godt styr på, så man er i stand til at gøre noget ved det.

Forskellen på dårlig selvtillid og lavt selvværd

Selvtillid er troen på sig selv i forhold til en handling eller præstation.

Selvværd er, hvor stor en værdi man ser i sig selv, eller hvor meget man egentligt elsker sig selv, og synes at man selv er god nok.

Du kender sikkert selv, at du kan have enormt meget selvtillid nogle dage, og andre dage findes der ikke det der ligner det, når du mærker efter. Det kan variere; det samme gør selvværd.                                                                                                                           
Det, der kan være så hamrende svært med selvtillid og selvværd er, at det ubevidste oftest afgør i hvor høj grad man føler selvtillid eller selvværd.                                                         
At læse mit kapitel om lavt selvværd kan give dig en midlertidig forståelse og indre lettelse om det at have lavt selvværd. Men hvis du virkelig vil dybere ned og arbejde med din underbevidsthed, skal du benytte dig af noget hypnose eller terapi. Man behøver nødvendigvis ikke, at gå til en klinik og betale mange penge for det. Det kan gøres billigere med en række produkter som bl.a. kan købes online.

Den bedste terapeutiske lydbog inde for emnet, som jeg har stødt på hedder “Boost dit selvværd og din selvtillid” den er skrevet af Jeppe Lange og den koster 149,- i skrivende stund, du finder den her:

→ Klik her for at gå til “Boost dit selvværd og din selvtillid” lydbogens hjemmeside →

Jeppe Lange som står bag lydbogen, lever af at være NLP coach til hverdag. Han er specialist på området. Du kan vælge at læse mere om ham senere i bogen, eller  på hans hjemmeside.

Jeg har selv været storforbruger af den, fordi lydbogen fungerer som et fix i din underbevidsthed på lavt selvværd og dårlig selvtillid.

En af de gode ting ved lydbøger er, at de faktisk i bund og grund giver det samme, som hvad hypnose og professionel terapi kan give dig. Da de arbejder direkte med din underbevidsthed, og vil give dig langvarige og effektive resultater. Dog kan det være svært, altid at lade sig være koncentreret nok altid, så hvis du har problemer med at koncentrere dig, ville det være nemmere for dig hvis du besøgte en fysisk klinik, hvor du kan få personlig coaching ansigt til ansigt.                                                                                                                                
En overfladisk ting som også kan forøge din selvtillid, og i mindre grad fjerne lavt selvværd er, at gøre noget godt for dig selv. Plej dit ego og dyrk noget motion, tag noget sol eller køb noget nyt tøj du føler dig godt tilpas i. Du ved bedst selv, hvad der virker for dig.              
Det er en nem og billig måde at få samlet kræfter mod sin jalousi på. Det er en kortvarig jalousi behandling, men stadig yderst effektiv og kan give dig det skub du har brug for.

Tænk på de mennesker, som har anoreksi; det er en super forfærdelig sygdom. Du kender den med garanti, og ved at de mennesker som lider under den har en forvrænget virkelighedsopfattelse af sig selv. Hvis vi, som kæmper med lavt selvværd, bare har 10 % af denne forvrængede opfattelse, er det rigeligt til at, ”komme galt af sted” og det gør vi desværre også.                                                                                                                    
Derfor er det vigtigt, at tage et fugleperspektiv og se sig selv i forbindelse med andre engang imellem. Jeg siger bestemt ikke at du skal sammenligne dig med andre ned i små detaljer, men i store træk kan det være sundt for rigtig mange.                                           
En ting alle burde gøre, er at motionere. Ikke og alene for selvtilliden og selvværdets skyld, men også for helbredets skyld. Hvis du i forvejen motionerer i nogle faste rutiner, ved du også, hvordan du har det bagefter, man får det faktisk himmelsk af det!                           
Hvis du ikke dyrker nogen form for motion lige nu, så kom i gang. Et kvarters løb, cykling eller endda gåture om dagen, er bedre end ingenting.                                                       
Det der oftest sker med folk, der starter med regelmæssig træning er, at de giver op, fordi de presser sig selv for hårdt. Undgå det ved at starte stille og roligt op.

Jeg vil ikke kaste dig ud på en masse opgaver du ikke føler du kan klare, men jeg foreslår dig, at du tager et skridt af gangen. Der er utallige måder at bekæmpe sin jalousi på, det er bare en fordel, da du så har flere indgangsvinkler at arbejde med. Jeg siger ikke at, du kun skal vælge et enkelt alternativ, men så mange som muligt! Køb noget nyt tøj, løb en tur, gør alt det som du ved virker for dig og prøv så vidt muligt at følge de råd du får her i bogen. Der er heldigvis mange muligheder, og jeg kan fortælle dig at de virker. Det hele bygger på en del års erfaring.

Jo mere du gør for dig selv for og forsøger dig frem, jo større er chancen ganske enkelt for, at du overvinder din jalousi. Ansvaret er hos dig selv og ingen andre.

Kapitel 8: Parterapi – Det er dit Liv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)