Kapitel 8: Det er dit liv

I dette kapitel vil jeg fortælle dig, hvad det vil sige at leve sit eget liv, da det er essentielt for at kunne være i et parforhold.

Mange mennesker lever i et forhold, hvor den ene eller den anden part dominerer og fylder mest. Sådan skal det ikke være, da et forhold ikke går ud på at man kombinere sig eget liv med sin partners. Det betyder, at man ikke skal sige farvel til sit gamle liv, og få et nyt sammen med sin partner når man indgår i et parforhold. Man skal nemlig have både sit eget liv, og et liv med sin partner. Det betyder at der skal være lige meget  plads, til begge parters liv i et parforhold. Hvis ikke det er tilfældet, kan den dominerende oftest blive jaloux, fordi der ikke bliver trukket en grænse. Der er mange andre ulemper ved lignende parforhold. Det er vigtigt, at jeg lige pointerer her, at jeg ikke mener ”under tøflen” som at være sin partners slave. Det jeg mener, er at der skal være lige meget plads til begge parters liv.

Da jeg var en smule yngre, så jeg på det at have en kæreste, som en enten-eller mulighed. På daværende tidspunkt så jeg ikke mine venner særlig meget, eller plejede mine egne interesser. Det gjorde jeg ikke, fordi jeg brugte så meget tid på mit parforhold. Herunder også det at lade jalousi ødelægge mit forhold, hvorefter jeg så skulle bruge tid på at gøre godt for det jeg havde gjort skidt. Det fik mig til at give op i flere forhold, fordi jeg helt glemte at pleje mit eget liv, og mine egne interesser.                                                         
Det du skal huske er, at man er i et parforhold for, at begge parter får det meste ud af det. Det er kun jer selv som sammen kan sørge for dette.

Så prøv at fjerne illusionen om at man enten er single eller optaget. Man kan godt være i et parforhold uden de store begrænsninger.                                                                            
Alt efter, hvordan dit parforhold fungerer, så er de eneste grænser, man får stillet typisk, at man bare ikke skal flirte, date eller have fysisk kontakt med det modsatte køn. Altså at kysse, putte og have sex med en anden. Det er også ganske almindeligt, at man ikke gør det. Du ved jo nok hvad jeg mener.                                                                                     
Når det er sagt, så prøv ikke at begrænse dig selv mere end hvad godt er, åben dine øjne og se de muligheder som ligger for dine fødder.                                                           
Næste gang du føler dig begrænset af dit parforhold, så stop op i 5 minutter. Brug tiden på at spørge dig selv, om du virkelig er begrænset?

I ejer ikke hinanden

Overskriften er meget klar: I ejer ikke hinanden. Derfor skal I respektere hinandens ønsker og drømme, ligesom I skal respektere hinandens grænser.                                             
Hvis man glemmer sine egne fritidsinteresser, og alle de ting som gør en glad før man indgår i et forhold, så vil man langsomt blive deprimeret, irritabel og stresset. Til sidst højst sandsynligt jaloux, og det ender I at man går fra hinanden.                                                
Når man møder en ny partner, kan man risikere at miste sin gamle dagsorden en smule. Det er der mange grunde til. Det kan være tid eller måske noget helt andet.

Det er vigtigt, at du passer på dig selv, og minder dig selv om hvad der er vigtigt for netop dig og dit liv!                                                                                                                       
Hvis din partner ikke vil have, at du tager på ferie med dine venner, fordi han/hun er for jaloux over du skal sydpå og feste med dine venner og veninder, skal du ikke umiddelbart makke ret. Mærk efter inde i dig selv, og spørg dig selv om det er fair din partner sætter de begrænsninger han/hun gør?                                                                                            
Snak om det; det er den eneste måde jeres forhold kan blive bedre på.

Jeg kan ikke gentage det nok gange, hvor vigtigt det er, at du plejer dit eget liv. Det der gør dig virkelig glad, skal du have tid til. I starten kan man være nyforelsket, og det kan være svært at mærke efter alt det i ens eget liv, det er fuldstændig normalt. Sådan er det at være nyforelsket, det er hamrende skønt.                                                                                  
Hvis ikke du respekterer dig selv og dine ønsker i en længere periode, kan det resultere i stress og depression, kort sagt. Det vil også kunne have en negativ effekt på din jalousi, og i sidste ende kan det resultere i at I går fra hinanden.

Ligeså skal du også være opmærksom på, om du begrænser din partner. I skal selvfølgelig kunne respektere hinandens grænser og kunne sætte dem. Men samtidig er kunsten også at finde en balance.

Giv hinanden luft og undgå jalousi

For at et forhold skal kunne fungere, er det vigtigt, at man også giver sig selv luft og tid fra sin partner. Ikke i flere dage nødvendigvis, bare en gang imellem, så I stadig får plads til jer selv. Det er svært at sige, hvornår man burde tage tid til sig selv. Det er jo dybt individuelt fra forhold til forhold. Den eneste, som med sikkerhed kan vide det, er dig selv. Hvis du tænker dig om, er jeg ret sikker på at du ved, hvad jeg mener. Når du får følelsen af at du og din partner burde få noget luft, så gør noget ved det. Lad det blive en sund vane for jer begge to.                                                                                                                               Hvis I ikke får tid fra hinanden bare engang imellem, er risikoen for at jalousi opstår meget større. simpelthen fordi, I ikke plejer jeres egne behov.                                                      
Det er vigtigt, at I kommunikerer roligt omkring det, især hvis din partner ikke forstår dit behov, for ellers kan der opstå usikkerhed og misforståelser i den forbindelse.

Øv dig på at være opmærksom på dine egne behov, og hvornår du selv mener, at det er en god idé at få noget luft. Hvis du bliver ved med at øve dig, vil du til sidst gøre det helt automatisk, og dermed slippe for en masse unødige skænderier.

Kapitel 9: Parterapi – Hvad skal I gøre i Fælleskab?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)